© Photo Agency

Stad Brussel verbiedt betoging tegen politiegeweld

De stad Brussel verbiedt de risicobetoging van de beweging “Campagne Stop Répression” die op woensdagavond 29 november zou plaatsvinden op het Rouppeplein, dat laat het kabinet van Brussels burgemeester Philippe Close weten. De burgemeester roept op om niet ter plekke te gaan om te betogen.

De beweging “Campagne Stop Répression” wilde betogen tegen het politiegeweld van de afgelopen weken, met name tijdens de rellen op 11, 15 en 25 november. Vooral het geweld dat de politie bij de vieringen na de WK-kwalificatiematch tussen Marokko en Ivoorkust heeft gebruikt zou olie op het vuur gegooid hebben bij de jongeren, klinkt het bij de organisatie op hun Facebook-evenement.

De betoging wordt nu verboden door het Brusselse stadsbestuur. De stad ontving vooreerst geen officiële aanvraag voor de betoging tegen het politiegeweld. Op de vraag voor extra inlichtingen over de beweegredenen van de betoging gaven de organisatoren niet thuis. “Met dit verbod neem ik mijn verantwoordelijkheid als burgemeester op om verdere onrusten te voorkomen”, zegt burgemeester Close.

De beweging had op de Facebook-pagina verduidelijkt dat het om een vreedzame betoging zou gaan en riep de politie op zich discreet op te stellen. Zover zal het in ieder geval niet komen nu de betoging verboden is. Bovendien roept burgemeester Close op om woensdag niet alsnog naar de plaats van afspraak af te zakken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer