Jonge fietser zwaargewond na ongeluk met vluchtmisdrijf in Passendale

In Passendale, een deelgemeente van Zonnebeke, is een jongeman zwaargewond geraakt toen hij werd aangereden door een bestelwagen. De jonge fietser heeft een zwaar hersentrauma opgelopen, maar is wel weer bij bewustzijn. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Politie en parket zijn naar hem op zoek;
De straat waar het ongeval gebeurde.

De fietser van 21 keerde net terug van een fuif. Hij werd omstreeks 3.20 uur aangereden in de 's Graventafelstraat, een landelijke weg. De jongeman reed -correct- rechts van de rijbaan (richting Ieper) en werd achteraan gegrepen. Het slachtoffer liep een zwaar hersentrauma op en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn toestand is intussen stabiel. Hij is weer bij bewustzijn, maar herinnert zich niets meer van het ongeval.

Politie en parket zijn op zoek naar bestuurder en bestelwagen, onder meer via camerabeelden van winkels. Over de bestelwagen is er wel al duidelijkheid. Het gaat om een Iveco Daily, een ouder type van het bouwjaar 1999-2006. Over de kleur is er geen uitsluitsel. Op het moment van het ongeval waren er geen getuigen.

Meest gelezen