'berecht de beschuldigden, niet het slachtoffer', vragen honderden demonstranten aan het gerechtsgebouw van Pamplona.
Volledig scherm
'berecht de beschuldigden, niet het slachtoffer', vragen honderden demonstranten aan het gerechtsgebouw van Pamplona. © EPA

Spanje in shock na groepsverkrachting in Pamplona: "Berecht de daders, niet het slachtoffer"

Na een groepsverkrachting in Pamplona lijkt ook het slachtoffer zich te moeten verdedigen. Een schande, vinden velen. 'Ik geloof je', is het nieuwste mantra in de nasleep van #metoo.

12 reacties

  • jos meurrens

    6 jaar geleden
    Terecht dat die gasten zwaar gestraft worden, en ze zijn niet aan hun proefstuk toe." van hen hebben een blanco strafblad, maar de 3 anderen is wat anders. Er volgt nog een 2de recht zaak waarbij ze een vrouw zouden bepoteld hebben nadat die werd gedrogeerd(burumbunda).Maar iedere medaille heeft 2 kanten.Je moet maar eens de beelden bekijken van de St Firmin feesten, en dan moet je van niets meer verschieten. Spain is different , en voor Noordelingen soms moeilijk te vatten.
  • robby smet

    6 jaar geleden
    @Sobek Wessels je bent niet alleen die dit inziet, de rechten van de mens is een probleem voor rechtvaardigheid, geschiedenis zal ons tonen waartoe dit leidt, maar ik zie in de maatschappij de extremen groeien en justitie waant zich onschuldig.
  • Of Wa

    6 jaar geleden
    Dus volgens de advocaten zegt elke vrouw "ja", tenzij ze ergens op band heeft staan dat ze nee zei ?!? Blijkbaar zijn er maar weinig advocaten met enig fatsoen en moraal.
  • Filip Vanlaeken

    6 jaar geleden
    Zonder bewijs geen veroordeling, is dat niet nogal wiedes ? Ik was er niet bij en weet niet of de dame instemde, maar een gerechtelijke veroordeling is wel serieus, daarvoor moet er bewijs zijjn.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Jah, mensen en daarom hebben ze hier nog een schep bovenop gedaan om de bewijslast bij de slachtoffers te kunnen leggen: de omgekeerde bewijslast ingevoerd...geen enkele vrouw wil verkracht worden door vijf smeerlappen in een portiek, das de logica zelve,hoog tijd dat die rechters eens op hun plaats gezet worden ipv criminelen te beschermen,pamperen en van slachtoffers de daders maken!