Think Stock
Volledig scherm
© Think Stock

"Vlaamse sportclubs zetten te weinig in op integratie minderheidsgroepen"

BinnenlandAmper twee procent van de leden en vrijwilligers van Vlaamse sportclubs behoort tot een etnische en/of culturele minderheid en dat is maar de helft van het Europese gemiddelde, dat vier procent bedraagt. Dat blijkt uit een studie van de Onderzoeksgroep Sport- en Bewegingsbeleid van de KU Leuven, in het kader van een Europese bevraging bij 35.000 sportclubs en 13.000 leden. 

18 reacties

  • Greta Van de Vyver

    6 jaar geleden
    weer een comedie van jewelste. Wil nu de allochtone vraag stellen aan hen zelf: "Wat is uw probleem". Zo verlegen zijn ze toch niet. Verwijt de clubs niet dat ze geen moeite doen. Als je niet wil, dan is het maar zo. Dan moet er niet over gezeverd worden.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Als je de belgische internationale ploeg bekijkt zou men denken dat er twee blanken ergens in afrika meespelen.
  • Charel Jansens

    6 jaar geleden
    En de verenigingen die het wel doen daar worden na tijdje de echte Belgen buiten gepest en over genomen door deze nieuwe Belgen zie maar in het Antwerpse bij de verschillende voetbalverbonden en dergelijke.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    De sportclubs moeten misschien een premie geven om allochtonen te smeken mee te doen?Of zoals voor de basket: GRATIS vervoer, betaald met ONS belastinggeld van en naar hun sport terwijl ONZE kinderen zelf voor vervoer moeten zorgen!Want als ze het niet gratis krijgen dan doen ze niet mee. Stop met dat pamperen want wij worden telkens gediscrimineerd, allochtonen willen niet meedoen, wanneer dringt dat nu eens door!!!!!
  • peter colson

    6 jaar geleden
    Ik kan me herinneren dat politici het zeer noodzakelijk vonden om in vacatures M/V te vermelden zodat vrouwen ook konden solliciteren voor een technisch beroep. Nochtans waren vele vacatures toen al open voor IEDEREEN. Ik heb al 33 jaar dienst en heb welgeteld 4 vrouwelijke techniekers tegengekomen. Wat een "succes". Als er vanuit de zoveelste doelgroep geen animo is voor een job, een vereniging of een sportclub, dan zullen de zovele miljoenen en extra regeltjes echt niet veel helpen.