Minister van Justitie Koen Geens (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V). © BELGA

Kamercommissie keurt in eerste lezing regularisatieperiode voor vuurwapens goed

De Kamercommissie Justitie heeft een wetsontwerp goedgekeurd dat een nieuwe regularisatie voor vuurwapens voorziet. De tekst zorgt er ook voor dat in de toekomst geen laders meer kunnen worden verkocht zonder dat de koper een vergunning heeft voor het bijhorende vuurwapen. De tekst kreeg enkel artikelsgewijs groen licht. De definitieve stemming volgt later.

13 reacties

  • Charel Jansens

    6 jaar geleden
    Weer een vorm van verdoken belasting ,
  • Christian Depreter

    6 jaar geleden
    Wat steekt die Geens hier toch allemaal uit? Nog slechter dan Onkelinx in den tijd...
  • Denis Stock

    6 jaar geleden
    Wordt de arbeid van ministers en parlementsleden ook meeverrekend in het BBP, in voortkomend geval staan we aan de kop in Europa en zal de begroting van Van Overtveldt een overschot hebben.
  • Patrik De Weirdt

    6 jaar geleden
    Geloven die nu echt dat criminelen hun wapens en/of laders bij een erkende wapenhandelaar kopen en deze ook nog eens zullen laten registreren? En waarom een minimale periode van strafuitvoering bepalen? 5 jaar is 5 jaar en geen 1,5 jaar, 30 jaar is 30 jaar en geen 15 jaar. Stop met misdadigers cadeaus te geven.
  • Frits Vandenberge

    6 jaar geleden
    Er hoeft niet gekapt te worden op een minister of de regering bij een beslissing. In een Kamercommissie zitten altijd leden van de regering EN van de oppositie.