Archieffoto PN
Volledig scherm
© Archieffoto PN

Aantal vacatures in zorgsector explodeert

Het aantal vacatures voor verpleeg- en zorgkundigen is in de loop van dit jaar geëxplodeerd, en dat terwijl het ook de voorbije jaren al knelpuntberoepen waren. In totaal telde de VDAB de eerste 10 maanden van 2017 al 9.000 vacatures voor (hoofd)verpleegkundigen en 5.000 voor zorgkundigen, zo berichten Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad vandaag. 

30 reacties

  • boudewijn segers

    6 jaar geleden
    Jan Krommentak zeg tegen die mensen die zo klagen dat ze het even proberen in den Aldi of in die vele kleine KMO-otjes waar er winst moet gemaakt worden of anders deuren dicht en niet teveel ziek zijn of.......
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Dat is te begrijpen , wie deze job doet doet dat met hart en ziel en niet alleen omdat het een job is maar het werk is zwaar en soms hart want er is zorg maar ook lijden en dood en velen vergeten dat dit is een job is waar je als mens soms diep moet gaan en soms grenzen tegen komt als dan een regering zich nog laatdunkend uitlaat over deze sector dan moet men niet verwonderd zijn dat steeds minder mensen voor deze job kiezen
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @ Nick de Anno ,met alle respect jongen ,weet wel degelijk waarover ik het heb ,mijn ogen,waarneming vermogen zijn optimaal en de waarheid doet inderdaad pijn en leest men niet graag ,doch de keiharde realiteit ,en de verantwoordelijkheid ,kom-aan ,als je de leiding hebt over 298 personen dan heb je verantwoordelijkheid,zoals aangehaald ,als je medicatie moet geven en het oudje slikt niet snel genoeg kan de zorgkundige het oplossen,zeker niet om tegen de schenen te trappen,maar t is zo.
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    ...terwijl de politieke vacatures imploderen. Voorbestemming in de democratie, door particratie en stalling van de immocratie !
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Raf Peeters je weet echt niet waar je het over hebt. Verpleegkundigen werken net zo hard als de zorgkundigen maar ze dragen wel de verantwoording over een afdeling en dus moeten ze sturen en opdrachten uitdelen. Maar de boel wordt uitgebuit door multinationals die overuren weigeren uit te betalen en op alles bezuinigen. Daardoor stappen velen er snel weer uit en de rest heeft geen motivatie meer. Vandeursen laat dit al jaren begaan en doet niets. Daar zit het probleem, niet bij het personeel.