© mia uydens

Burgemeester in de clinch met bpost over postkantoor: “Meest gevaarlijke plek ooit”

Het gemeentebestuur is boos op bpost, omdat het postkantoor is verhuisd. De gemeente was niet op de hoogte.

jvs

Het gemeentebestuur van Malle is niet opgezet met het feit dat het postkantoor in Oostmalle verhuisde van de Antwerpsesteenweg 25 naar de Turnhoutsebaan 55. Ook veel inwoners klagen. Vooral de toegankelijkheid is het probleem.

Burgemeester Harry Hendrickx (DBM): “De verhuizing van het kantoor gebeurde door bpost zonder dat het gemeentebestuur erbij werd betrokken. Het resultaat is desastreus: op zowat de slechtst denkbare plaats in Oostmalle is nu het nieuwe postkantoor ingericht. Er zijn weinig of geen parkeerplaatsen, er is geen parking voor rolstoelgebruikers en een bushokje staat in de weg. Dat brengt mee dat iedereen aan de overzijde moet parkeren en de gevaarlijke Turnhoutsebaan moet oversteken.”

De burgemeester raadt de mensen van Oostmalle om dan maar naar het ‘veilige’ postpunt van dagbladhandel Frank-i-Sport in Westmalle te rijden. Daar ligt de parking aan het gemeentehuis vlakbij en is er een veilige oversteekplaats.

“We gaan intussen aan bpost vragen om een betere locatie te zoeken in Oostmalle. Er zijn genoeg plekken waar dat kan.”

Bpost meldde vorige week dat de nieuwe locatie definitief is. Er werd voor 100.000 euro geïnvesteerd in de inrichting ervan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER