© È

© Geert Van de Velde

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gedaan met omrijden: BOB-controles verhuizen om de 40 minuten

De politie zal tijdens de BOB-campagne kleine mobiele teams inzetten om de pakkans te verhogen. De grote controles missen hun effect, omdat bestuurders elkaar waarschuwen via de sociale media. “De inspecteurs zullen om de 40 minuten naar een andere locatie verhuizen om dronken bestuurders te betrappen”, aldus minister Jan Jambon in Het Laatste Nieuws.

yc

De feestdagen staan voor de deur en traditioneel betekent dat het startsein van een nieuwe BOB-campagne. De politie kiest dit jaar voor een andere aanpak. “Geen massacontroles meer, maar kleine teams die om de 40 minuten van locatie wisselen om bestuurders te verrassen”, legt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) uit. De groots opgezette controles hebben hun beste tijd gehad. Bestuurders houden elkaar via verkeersapps en de sociale media op de hoogte van de locatie van de controles en passen hun routes aan. De politie verandert van tactiek. “We zetten voortaan vier tot zes controleurs in”, zegt Jambon. “Ze zullen overal opduiken en op alle mogelijke momenten van de dag.”

Om de pakkans te verhogen, worden er ook mobiele teams ingezet. Zij halen verdachte voertuigen van de weg. De BOB-campagne begint overmorgen en eindigt op 29 januari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER