© RDr

© RDr

© RDr

© RDr

© rdr

© rdr

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Erehaag voor Compostella fietsers

Op 1 september vertrokken Marc Bussels, Roger Paulussen, Rudy Loisen en Lucien Evens met de fiets vanuit Opglabbeek naar Santiago de Compostella. "Een uitdaging die al jaren in onze achterhoofden leeft. Toen Luc Vliegen, de pionier van ons fietsgroepje, in 2005 ernstig ziek werd, beloofden we dat we bij volledige genezing een fietstocht naar het bedevaartsoord Santiago De Compostella te maken. Helaas is Luc overleden. Vermits kanker ook vandaag nog vele mensen treft, willen we onze trip naar Compostella koppelen aan het goede doel, in dit geval ‘Kom Op Tegen Kanker (KOTK)", vertelt Lucien.

RDR

Meer dan 7 000 euro staat er al op de teller, en dat zonder dat er één kilometer werd gefietst. “Een mooi startbedrag voor deze KOTK-fietsactie”, vertelt Lucien. Samen met Marc, Roger en Rudy en begeleidsters Ann en Marlies zijn ze op dit moment al 4 dagen onderweg naar Compostella.

Donderdagmorgen werden ze onder groot applaus, ook voor hun overleden vriend Luc, uitgewuifd door de familie en de kinderen van de Sint Lambertusschool. “Applaus voor meester Luc die in deze school een bijzondere plaats heeft en een gezonde appel voor onderweg. Sint Lambertus zal haar financieel steentje bijdragen aan deze actie,” beloven de leerlingen.

Het gaat om een fietstocht van ongeveer 2450 km en 29000 hoogte-meters,ongeveer 18 keer de beklimming van de Mont-Ventoux.

De vier renners worden samen met hun begeleiders, Ann en Marlies op 20 september in Compostella verwacht. De thuiskomst is gepland in het weekend dat Opglabbeek kermis viert. Burgemeester Benny Spreeuwers beloofde alvast dat er dan vuurwerk wordt ontstoken.

Hoe sponsor je?

Indien je geïnteresseerd bent, kan je via mail (lucien.evens@skynet.be of roger.paulussen@limburg.wgk.be of loisenrudi@gmail.com of marcbussels@skynet.be) laten weten welk bedrag je per gereden kilometer wil sponsoren. Het laagste bedrag dat je kan inzetten is 0,5 eurocent per gereden kilometer. Stel dat de uiteindelijk gereden afstand exact 2500 km bedraagt, komt 0,5 eurocent per kilometer overeen met een totaalbedrag van 12,5 €. Geef je 1 eurocent per kilometer, kom je op het bedrag van 25 euro, enz. …

Anderzijds kan je ook kiezen voor het sponsoren van een vast bedrag (onafhankelijk van de gereden kilometers en te beginnen vanaf 5 euro). Dit vast bedrag kan vanaf nu al gestort worden op het rekeningnummer van KOTK BE03 4886 6666 6684 met als VRIJE mededeling: 110271802 (of je kan – via de link http://www.komoptegenkanker.be/actie/met-de-fiets-van-opglabbeek-naar-compostella op de website van Kom op tegen Kanker – rechtstreeks naar onze actie surfen en het bedrag, dat je wil sponsoren, invullen).

Indien je sponsort per gereden kilometer zullen we je na afloop van onze pelgrimstocht het te betalen bedrag doorsturen (het aantal kilometers dat aangerekend wordt, zal het gemiddelde van de gereden kilometers van de vier fietsers zijn), opdat je het beloofde bedrag kan overmaken aan KOTK. Dit zal waarschijnlijk ergens begin oktober 2016 zijn.

Steunen kan via: www.komoptegenkanker.be/actie/met-de-fiets-van-opglabbeek-naar-compostella Volg hun fietstrip via: http://2436km.wordpress.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer