BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Politie houdt razzia in hele land naar illegale wapens: speurders gaan ook langs bij VRT

BinnenlandDe politie is deze ochtend binnengevallen op twintig plaatsen in het land in een groot onderzoek naar illegaal wapenbezit. VTM Nieuws deelt mee dat er geen link is met terreur. Enkele speurders zijn ook langs geweest bij de openbare omroep VRT. Zij verifieerden of een onklaar gemaakt wapen dat voor een reportage was aangekocht in Slovakije, wel degelijk gedeactiveerd werd. Dat is vernomen bij VRT-woordvoerder Hans Van Goethem.

14 reacties

  • Patrick Coeman

    6 jaar geleden
    Weer een zware slag toegebracht aan de zware criminaliteit, terrorisme en banditisme. Onze wakkere overheid heeft ons weer van veel onheil bespaart. Wat mogen we toch blij zijn met deze ver vooruitdenkende en proactieve staatsdienaars. Nog even wachten wat de volgende pestmaatregel gaat worden voor de legale en dus gekende sportschutters.
  • joost blondiau

    6 jaar geleden
    @ Boghe en Van Mol, zelfverdediging is geen excuus in deze kwestie. Akkoord, je kan slaan of smijten met een onklaar gemaakt vuurwapen. Goede zaak, die razzia, maar waarom maakt men geen werk van een Europees wapenregister, en maakt men ook onklaar gemaakte exemplaren vergunningsplichtig?
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Alle begin is moeilijk, maar in België duurt dat "begin" al van 2006; En terwijl de politiek de wapenwet steeds ondoorzichtiger en bureaucratischer maakt is infiltratie in de wapensmokkel eindelijk wellicht binnenkort wettelijk mogelijk. Onze politici zijn meesters in het doen alsof.
  • Eric Berckmans

    6 jaar geleden
    Wat ben je met 100 wapens en een kanon als je geen munitie hebt ?
  • Johan De Smet

    6 jaar geleden
    als ze in het Brusselse alleen al gaan zoeken in bepaalde gemeenten en straten zullen ze vrachtwagens vol hebben, maar neen , onbegrijpelijk !!!