Vijftien gewonden bij botsing tussen trams, verstoring na zeven uur afgelopen

Op de Jan Van Rijswijcklaan in Antwerpen zijn woensdag iets voor de middag twee trams betrokken geraakt in een kop-staartaanrijding. Dat zegt De Lijn Antwerpen. Een vijftiental inzittenden raakte gewond. Rond 18.35 uur - ongeveer zeven uur na het ongeval - waren de beschadigde trams weggehaald.

Volgens inzittenden stond de eerste tram stil voor het rode licht. De andere tram is er achteraan op ingereden. Zo’n vijftien personen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht ter verzorging. Een vijftal ging op eigen kracht naar het ziekenhuis of een dokter. Er zijn geen zwaargewonden, bevestigt de politie. De meeste gewonden hebben nek- en rugklachten.

Cedric Van Aken (18) uit Schelle is een van de lichtgewonden. Hij moet niet mee naar het ziekenhuis. “Ik was rustig onderweg van school naar huis”, vertelt hij. “Plots was er een knal en vloog alles en iedereen naar voren. Zelf ben ik met mijn hoofd tegen de paal voor mij gebotst.”

Moeizame takeling

Eén van de trams - een gekoppelde tram van het oude PCC-model - moest worden getakeld. De voorste tram - een hermelijnmodel - kon op eigen kracht wegrijden.

© Twitter De Lijn

De takeling van de beschadigde tram verliep moeizaam. “De koppeling vooraan is dusdanig beschadigd dat het moeilijk takelen is”, zei De Lijn-woordvoerder Tom Van de Vreken. “We bieden de betrokken reizigers onze excuses aan en wensen de gewonden een spoedig herstel”, zegt Van de Vreken nog. “Het is belangrijk dat ze zich laten onderzoeken door een dokter. Het bijhorende attest bezorgen ons ze best zo snel mogelijk via hun verzekeraar.”

Rond 18.35 uur was de takeling afgelopen. "De beschadigde trams zijn weggehaald, tram 2 en 6 volgen opnieuw het normale traject.Het kan nog even duren om weer op schema te komen. Bedankt voor jullie geduld", mmeldt De Lijn.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© SaRe

© BFM

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER