Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Oorlogsmisdadiger overleden nadat hij gif dronk tijdens zitting Joegoslavië-tribunaal

BuitenlandSlobodan Praljak is in het ziekenhuis van Den Haag overleden. De 72-jarige oorlogsmisdadiger dronk een vloeibare substantie nadat hij te horen gekregen had dat hij tot twintig jaar cel veroordeeld werd. Hij verklaarde meteen nadien dat hij gif ingenomen had. De hoorzitting over oorlogsmisdaden van het Joegoslavië-tribunaal werd meteen stilgelegd. Wat de man geslikt heeft en hoe het flesje in de rechtszaal binnen geraakt is, is nog niet duidelijk. 

70 reacties

  • Luc Van Hauwermeiren

    6 jaar geleden
    Inderdaad Danny als je nog iets weet van de geschiedenis daar, is het heel bedroevend wat de blauwhelmen daar gepresteerd hebben..Maar neem maar gerust aan dat die man voor zijn volk een held is.
  • danny buyse

    6 jaar geleden
    Ronny en Fred, inderdaad heel juist! En inderdaad sommigen net zoals mezelf zijn op de hoogte van de geschiedenis ook al omdat ik er trouwens 8 maanden geweest ben als blauwhelm tijdens de heetste periode! De Nederlanders zullen er ook kunnen van meespreken in Srebrenica!
  • Lieven Luyten

    6 jaar geleden
    Praljak heeft nooit andere bedoelingen gehad dan op te komen voor zijn volk, voor zijn natie. En inderdaad in een burgeroorlog vallen er dan doden. Praljak is en was een man van eer, heel zelden nog op deze planeet! Respect, Za dom spremni!
  • Ronny Deckers

    6 jaar geleden
    Inderdaad eens met velen hieronder. Als je twijfelt of dit een monster was, heb je echt niet de moeite gedaan om je te informeren. Maar voor vele anderen hier is het artikel helemaal lezen al "teveel informeren". En ja, in elke oorlog zijn er zulke monsters. Deze heeft gelukkig zijn verdiende loon gehad. Al hebben de ontelbare vrouwen en kinderen onder zijn slachtoffers hier natuurlijk geen bal meer aan.
  • Antonio Vivaldi

    6 jaar geleden
    Mooie tribunaal word niet erkent door de VS en nog andere landen.Dus zij die het niet erkennen kunnen hun gange gaan.