© rr

Lijdensweg van Arsenal-speler Cazorla na horrorblessure blijft duren: comeback alweer uitgesteld door nieuwe operatie...

De lijdensweg van Arsenal-middenvelder Santi Cazorla blijft maar duren. De Spanjaard is al out met een achillespeesblessure sinds oktober 2016 en moet zijn terugkeer nu opnieuw uitstellen door een nieuwe operatie. Dat maakte Cazorla zelf bekend op Twitter.

“Vanwege een ongemak in de pees heb ik opnieuw een operatie moeten ondergaan”, legde de middenvelder uit. “Ik zal mijn comeback opnieuw moeten uitstellen, maar ik verlies de moed niet. Ik behoud mijn enthousiasme en motivatie om terug te keren in de grootste passie die ik heb, het voetbal.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De ellende begon voor Cazorla op 19 oktober van vorig jaar tijdens de groepswedstrijd in de Champions League tegen Ludogorets (6-0). De Spaanse middenvelder onderging sindsdien liefst acht operaties, maar het probleem blijft onopgelost. Arsenal-coach Arsène Wenger omschreef de blessure eerder als “de ergste die hij ooit had gezien”.

De Spanjaard had de namen van zijn dochter India en zoontje Enzo op zijn lichaam laten tatoeëren maar om zijn achillespees te redden werd de huid van zijn arm op zijn enkel gebruikt. Inclusief een deel van de naam van zijn dochter… Het was echter noodzakelijk, want dokters overwogen zelfs even om de fel geïnfecteerde rechtervoet te amputeren.

De bijna 33-jarige Cazorla staat sinds de zomer van 2012 onder contract in Londen. Hij was vaak een spelbepalende figuur voor de Gunners en scoorde 29 keer in 180 officiële optredens.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer