Veiligheidskorps meldt zich ziek: “We zijn het beu. We verliezen geld, over hele carrière zelfs tienduizenden euro’s”

Tientallen leden van het veiligheidskorps hebben zich woensdagochtend ziek gemeld. Onder meer in Brussel moesten daarom de meeste rechtszaken worden uitgesteld omdat gedetineerden niet of te laat werden overgebracht naar het justitiepaleis.

cds, hvdc, tg

Tientallen leden van het veiligheidskorps, dat onder meer in staat voor de overbrenging van gedetineerden naar de rechtszaal, hebben zich woensdagochtend ziek gemeld. Vooral in Brussel waar een 25-tal leden van het korps niet aan het werk ging. Ze kwamen gewoon werken, maar verklaarden zich ziek zodat ze naar huis konden zonder verlies van hun werkdag.

“Gedegradeerd”

Ze zijn boos omdat het korps wordt weggehaald bij Justitie en bij de politie wordt ondergebracht. Aan slechtere voorwaarden, klinkt het. Eén van de leden die zich ziek gemeld heeft, getuigt. “We verliezen geld en carrièremogelijkheden met die overgang naar Binnenlandse Zaken. Op een hele carrière loopt het al snel in de tienduizenden euro’s. We worden gedegradeerd”. De job was al niet aantrekkelijk. “De levering van kledij loopt al jaren achterstand op. We rijden in voertuigen waarin de zetels versleten zijn en waarvan de autogordels niet werken. Versleten handboeien worden niet vervangen. We zijn het beu”.

Ook in Luik en Leuze (Wallonië) meldden leden van het veiligheidskorps zich ziek. “Het gaat om een spontane actie die niet ondersteund wordt door de vakbonden”, benadrukt John Peeters van VSOA Justitie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen