President Donald Trump en Jayda Fransen van het extreemrechtse Britain First.
Volledig scherm
President Donald Trump en Jayda Fransen van het extreemrechtse Britain First. © EPA, Facebook

Trump retweet opruiende video’s over moslims maar bezondigt zich aan 'fake news'

Donald TrumpDe Amerikaanse president Donald Trump heeft op zijn Twitteraccount drie video’s gedeeld van Jayda Fransen, een van de leiders van het ultrarechtse Britain First. De opruiende filmpjes hebben titels als ‘Moslim vernielt beeld van Heilige Maria’ en ‘Moslim slaat Nederlandse jongen op krukken in elkaar’. Bij die laatste bezondigt Trump zich aan het door hem gewraakte 'fake news': de dader van het incident in Nederland is immers hoegenaamd geen moslim. Witte Huis-woordvoerder Sarah Sanders verdedigt Trumps tweets: "Of de video nu echt is of niet, de dreiging is echt."

11 reacties

  • Gabrielle Vansaet

    6 jaar geleden
    trump denkt niet goed na want dan doet ge als hoofd van amerika zo niet
  • Chris Boog

    6 jaar geleden
    Ja Calvo zou dat op zijn socialistische manier op lossen waar wij als burger zeker niet beter van worden.
  • dirk maes

    6 jaar geleden
    Weinig reacties over de filmpjes. Blijkbaar wordt er meer geschoten op de boodschapper dan op de daders.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Het is wel al heel erg gesteld met de president van de VS als hij fake video's begint te tweeten, maar los daarvan: zelfs als ze niét fake waren, tweet hij die overduidelijk met maar één doel: mensen tegen elkaar opzetten. Een méns onwaardig, en zeker een president onwaardig! 't Valt wel op en ik ben "zeer verwonderd" dat je nu de Trump-fans niet hoort! ;)
  • jean petermans

    6 jaar geleden
    Trump kennende zijn deze retweets bestemd voor zijn eigen achterban, zijn kiezers, en dat is het enige wat hem vanaf de eerste dag dat verkozen werd, interesseert, nl zijn eigen herverkiezing, al het andere kan hem gestolen worden