BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Crevits: "Bij groepswerk iedereen samen zetten per thuistaal kan omgekeerd effect hebben"

Onderwijsminister Hilde Crevits blijft achter het plan staan van het gemeenschapsonderwijs (GO!) om anderstalige leerlingen hun moedertaal te laten gebruiken op school, maar ze heeft ook kritiek. Dat bleek vandaag bij een actualiteitsdebat in het Vlaams parlement. Klaslokalen aanduiden in 27 talen kan niet en leerlingen per taalgroep samenzetten bij groepswerken is ook niet aan de orde, zei ze. N-VA en Vlaams Belang zijn als enige partijen heftig tegen het plan gekant en maken daarmee de leerkrachten belachelijk, vindt onder meer Open Vld.

65 reacties

  • Patrick De pauw

    6 jaar geleden
    Wat een onbekwaam mens!tja een van Torhout he daar spreken zij zelfs geen Nederlands alleen west Vlaams?en dan versta je er nog geen knijt van! Oprotten mens!!!!
  • guy perain

    6 jaar geleden
    Zet liever al die anderstaligen samen in één klas en geef ze bijscholing Nederlands tot ze ONZE taal machtig zijn. Dan kunnen onze(nederlandstalige) kinderen ten minste op een deftige manier hun schooljaar eindigen.
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Ja er zijn er hier ook die vinden dat politie inzetten bij rellen en plunderingen ook contra productief werkt,alsmede boetes geven en gevangenisstraffen , gewoon laten doen en dan krijgen we situaties die we natuurlijk niet hadden verwacht he , Ah jaaaa.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Ze hebben er weer een zootje van gemaakt!
  • marc castermans

    6 jaar geleden
    Voor elke expert die A zegt vind je er wel eentje die B zegt. Net als bij duurbetaalde onderzoeken die unifs uitvoeren. Alles hangt af van de wens van de geldschieter. Conclusie, ik ben allergisch aan experts geworden.