2017-01-05 13:07:21 RIJSWIJK - De applicatie van Google Play Store op een smartphone. ANP STEPHAN VAN DEN BOS
Volledig scherm
2017-01-05 13:07:21 RIJSWIJK - De applicatie van Google Play Store op een smartphone. ANP STEPHAN VAN DEN BOS © ANP

Vrouw dient klacht in voor gehackte telefoon: 20.000 euro armer op paar minuten tijd

BruggeEen 44-jarige vrouw uit Dudzele bij Brugge heeft klacht ingediend bij de politie nadat haar gsm - zo beweert ze - gehackt werd. Op een paar minuten tijd was ze een kleine 20.000 euro armer. Ook haar Facebookcontacten zijn nu zichtbaar voor de hackers.

13 reacties

  • chris van de velde

    6 jaar geleden
    heer vandendriesche, er wordt niks gezegd over phishing, wel over hacking! Door een telefoongesprek (dus geen watsap of Skype of zo) KAN je niet hacken! Gebruik gesprekken via APPS tot je gekende contacten.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Daarom moet casch geld blijven bestaan ,allemaal laten betalen electronisch ,wel als banken het willen , opdraaien voor de gevolgen ,er zijn veel ouderen die betalen via gsm niet kunnen en niet zien zitten,laat staan dat ze er een toestel voor hebben.
  • Erwin VD

    6 jaar geleden
    Zij die denken dat dit niet kan, hoop ik dat zij zelf nooit slachtoffer worden van zo'n phishing via GSM! De hackers blijven niet bij de pakken zitten en weten dat smartphones veel gegevens bevatten (zoals bijhouden paswoorden) en nauwelijks beveiligd zijn! Dus wees maar voorzichtig met de gegevens op je smartphone!
  • eric loyens

    6 jaar geleden
    Dat heb je met al die apps die betalingen uitvoeren
  • Wim ELBERS

    6 jaar geleden
    Om zoiets te verzinnen, moet je echt uit Dudzele komen. In geen enkel ander dorp kan men soortgelijk verhaal bedenken en ...er zelf nog in geloven !