© BELGAONTHESPOT

Puigdemont zag vandaag ‘Le Duc d’Albe’ in Gentse opera

Carles Puigdemont bezoekt in Gent de operavoorstelling “Le Duc d’Albe”, een voorstelling over de Spaanse onderdrukking en de Nederlandse opstand in 1568. De afgezette Catalaanse president komt er op uitnodiging van Aviel Cahn, artistiek directeur van Opera Vlaanderen. Die ziet in de opera een aantal parallellen met de politieke impasse in Spanje, waar Puigdemont de Catalaanse onafhankelijkheid heeft uitgeroepen.

De Spaanse regering-Rajoy wil hem sindsdien berechten voor rebellie, opruiing en verduistering van overheidsgeld. Ook de Spaanse ambassadeur was woensdagavond welkom, maar die ging niet op de uitnodiging in.

Puigdemont arriveerde rond 19.15 uur aan het operagebouw en werd ontvangen door Cahn. Er loopt momenteel een Europees aanhoudingsmandaat tegen de Catalaanse politicus, maar het is aan het Belgisch gerecht om over te gaan tot een arrestatie en zijn eventuele uitlevering. Zo ver is het nog niet. In de tussentijd ziet Puigdemont in Gent de voorstelling “Le Duc d’Albe”, een opera van de Italiaanse opera-componist Gaetano Donizetti en Giorgio Battistelli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer