Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Zeven milieuorganisaties naar rechter tegen beperking inspraak van burgers

De rechtsgrond voor het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen, of betonstop, die vandaag werd goedgekeurd in het Vlaams parlement, wordt onmiddellijk aangevochten voor het Grondwettelijk Hof. Daarvoor zorgen onder meer Natuurpunt, Bond Beter Leefmilieu en Greenpeace.

10 reacties

  • Willy Roelands

    6 jaar geleden
    Ik hoop dat iedereen inziet dat de voortdurende oppositie van de groene jongens, uiteindelijk de grootste verkeerschaos in de wereld tot gevolg heeft. Als ik de commentaren bij het artikel lees, lijkt de bevolking hierover ook meer en meer van overtuigd te geraken. Het is momenteel veel te gemakkelijk voor alles en nog wat naar de rechter te stappen. Mensen die in en rond Antwerpen en dagelijks in kilometerslange files zitten, kunnen erover meespreken.
  • Jacques Delalieux

    6 jaar geleden
    Het wordt stilaan tijd dat niet zo maar iedereen die ergens een bezwaartje heeft, een infrastructuur werk dat van algemeen nut is kan blokkeren. Het loopt de spuigaten uit. Door zulke ingrepen, werd de oplossing voor het verkeersprobleem in Antwerpen gewoon 15 jaar en meer vertraagd. Idem dito voor de N-Z verbinding in Limburg. Het spreekt vanzelf, dat indien mensen door zulke werken geschaad worden , dat er een degelijke vergoeding moet tegenover staan.
  • Johny Lapeire

    6 jaar geleden
    Men heeft geen respect meer voor de eens mooie Vlaamse dorpjes, steden, alles onder beton en afschuwelijke gedrochten van bouwwerken, alleen de bankrekeningen van de promotoren tellen, en alle nieuwe projecten blaken in het groen volgens de reclames.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Zit goed in elkaar. Er kan eigenlijk nergens meer en tegelijkertijd toch weer overal gebouwd worden. Maar alleen door deze die de juiste weg kennen en de nodige feestjes organiseren. Zonder dat de burger nog veel inspraak en verweer heeft.
  • Peeters Francis

    6 jaar geleden
    Als al die organisaties het dan toch zo goed weten waarom komen ze dan niet bij verkiezingen.