© GOYVAERTS/GMAX Agency

Castors Braine heeft eerste zege beet in EuroLeague basket

Op de zesde speeldag in de EuroLeague vrouwenbasketbal heeft Castors Braine woensdag een eerste zege geboekt. De Belgische kampioen versloeg het Poolse CCC Polkowice met 83-76. Bij de rust was de stand in evenwicht: 34-34.

Het eerste kwart in de Spiroudôme van Charleroi was met 12-18 voor de bezoekers. Met 22-16 in het tweede kwart kwam Castors langszij. Braine maakte het verschil in het derde kwart (29-24) en in het slotkwart (20-18) werd de voorsprong nog lichtjes uitgediept. De Amerikaanse center Celeste Trahan-Davis was met 23 punten en 6 rebounds de architecte van de Waals-Brabantse zege.

Ondanks de eerste overwinning blijft Braine laatste in groep A. De eerste vier van de groep plaatsen zich voor de kwartfinales, de vijfde en zesde gaan door in de EuroCup.