© rr

Lichaam vermiste duiker eindelijk vrijgegeven

Het lichaam van duiker Eddy Dielen zal naar Hoboken gebracht worden. De man verdween in de zomer in de Noordzee tussen Gris-Nez en Calais in Noord-Frankrijk. Zijn lichaam werd al in augustus gevonden maar wordt nu pas vrijgegeven door Frankrijk.

sare

Op 5 juni verdween topduiker Eddy Dielen spoorloos in de Noordzee. Samen met twaalf anderen was de 64-jarige Hobokenaar vanuit Nieuwpoort vertrokken. Wat er gebeurde is niet duidelijk maar Dielen zou niet mee terug naar de haven van Nieuwpoort varen, hij verdween spoorloos. Bijna twee maanden na de verdwijning hielden zijn familie, vrienden en collega’s een groot afscheidsmoment in het Schoonselhof in Hoboken.

“Twee weken later, midden augustus, werd in Frankrijk een lichaam gevonden”, vertelt Ronny Margodt, voorzitter van de Vlaamse duiksportfederatie Nelos. Al snel wees alles erop dat het het lichaam van Dielen betrof maar het zou tot nu duren voor de Franse autoriteiten het lichaam vrijgaven. “Het duikpak was wel hetzelfde als dat van Eddy, voor de Franse autoriteiten was dat niet voldoende”, verklaart Margodt. “Nu zijn ondertussen alle nodige DNA-testen uitgevoerd en is er sluitende zekerheid dat het om het lichaam van Eddy gaat.”

Dat lichaam wordt nu overgebracht naar Hoboken waar nog een laatste groet gebracht kan worden, daarna volgt een asverstrooiing.

Dielen, een van de hoogst gebrevetteerde duikers in Vlaanderen, was in duikmiddens heel bekend. “Eerst was er het rouwproces na de verdwijning tot het afscheidsmoment in juli. Na het vinden van het lichaam in augustus begon een nieuw rouwproces en nu kan er opnieuw afscheid genomen worden”, zegt Margodt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER