© zb

Krantenwinkel sluit definitief na overval

Krantenwinkel Press Debo in Leopoldsburg sluit morgen definitief de deuren, exact twee weken na de overval door een vijfkoppige bende. De familie is te zeer aangedaan en daarom beslissen ze om er na 31 jaar mee te stoppen.

zb

Vania De Bosscher, die samen met haar man de krantenwinkel uitbaat en die gisteren nota bene jarig was, is erg emotioneel. “Mijn ouders zijn destijds met de krantenwinkel begonnen op de Camiolaan, iets verderop. Ik ben opgevoed in een krantenwinkel. Toen ik trouwde met mijn huidige partner hebben wij de krantenwinkel overgenomen. We zijn toen verhuisd naar deze locatie, omdat we hier ons huis hadden. Mijn kinderen zijn ook in de krantenwinkel opgevoed. Ik weet nog dat ik een park in de winkel had gezet zodat ik mijn kinderen goed in het oog kon houden.”

Met pijn in het hart nemen ze nu een moeilijke beslissing na de recente overval. “Ik weet dat ik de menselijke contacten enorm ga missen. Ik heb veel kinderen uit de buurt volwassen zien worden. Ik zeg nu wel klanten, maar velen zijn goede vrienden geworden. Mijn man en ik hebben ondertussen andere jobmogelijkheden aangeboden gekregen. Vandaar dat we beslist hebben om de winkel te sluiten en aan een nieuw hoofdstuk te beginnen.”

De familie zit nog met veel vragen. “Wie zijn die overvallers? Waarom bij ons? Hopelijk krijgen we snel nieuws van de politie. Ik ben wel blij dat er zoiets als slachtofferhulp bestaat. We hopen onze rust terug te vinden en willen vooral tijd doorbrengen met onze kinderen. Omdat vooral zij hier erg onder lijden”, aldus Vania De Bosscher.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer