De verdachten in de zaak rond 'de fitnessmoord' op de rechtbank van Ieper.
Volledig scherm
De verdachten in de zaak rond 'de fitnessmoord' op de rechtbank van Ieper. © belga

15 jaar cel gevorderd voor schutter fitnessmoord: "Er is meteen gevuurd om te doden"

De openbaar aanklager heeft in Ieper vijftien jaar cel gevorderd voor de man die in Dadizele het schot afvuurde, dat de 20-jarige Antwerpenaar Elias K. dodelijk trof. Samen met zijn twee kompanen staat hij onder meer terecht voor doodslag. Voor hen wordt respectievelijk twaalf en vijf jaar effectief gevorderd.

3 reacties

  • Patrick Roels

    6 jaar geleden
    In plaats van die ouders een schadevergoeding toe te kennen wel laat hen hun eis ervoor hetzelfde betalen en hun dat geld laten storten in een fonds om mensen met verslavingen te helpen
  • Peeters Francis

    6 jaar geleden
    Dat zijn geen straffen, dat is enkel een rustpauze voor die criminelen. Het slachtoffer daarentegen heeft levenslang.
  • Harm Tim

    6 jaar geleden
    Die 2 lopen over 5 jaar weer rustig buiten dus....
  1. Diëtist Michaël Sels: “Een gezonde brooddoos voor je kind? Wees realistisch!”
    PREMIUM
    61

    Diëtist Michaël Sels: “Een gezonde brooddoos voor je kind? Wees realis­tisch!”

    In de brooddoos van één kind op de drie zit helemaal niets wat de stempel ‘gezond’ verdient, zo blijkt uit onderzoek. Maar hoe moet het dan wel? Hoe vinden mama’s en papa’s de tijd om de brooddozen van hun kroost te vullen met een gezonde lunch? En hoe houd je het betaalbaar? Diëtist Michaël Sels (UZA) geeft enkele tips die voor iedereen direct bruikbaar zijn. “Vergeet vooral de funfactor niet!”
  2. Krijgen we vanaf maandag ook bij ons anti-Israël-protesten aan universiteiten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”
    PREMIUM
    44

    Krijgen we vanaf maandag ook bij ons an­ti-Is­raël-protesten aan universi­tei­ten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”

    In de VS hebben de pro-Palestijnse studentenprotesten al tot geweld geleid, en nu begint het ook in ons land te borrelen. In Leuven ging een student drie dagen lang in hongerstaking, terwijl studenten in Gent en Brussel dreigen universiteitsgebouwen te bezetten als de banden met Israël niet worden verbroken. “We zijn genoodzaakt over te gaan tot radicalere acties”, zegt Siska (23) uit Gent. “Er gaan dingen gebeuren”, zegt ook Johanna uit Brussel. Wat zijn de studenten van plan?
    Stad Brussel, Leuven, Gent