Een arts meet de voorarm van een ondervoed kind in Ghouta. Volgens Unicef is de ondervoeding van kinderen het ergst sinds het begin van de oorlog in Syrië, nu bijna zeven jaar geleden.
Volledig scherm
Een arts meet de voorarm van een ondervoed kind in Ghouta. Volgens Unicef is de ondervoeding van kinderen het ergst sinds het begin van de oorlog in Syrië, nu bijna zeven jaar geleden. © AP

8,5 miljoen Syrische kinderen hebben humanitaire hulp nodig

In Syrië en omliggende landen hebben 8,5 miljoen kinderen humanitaire hulp nodig. "Sommigen lijken te denken dat de situatie verbetert, maar de oorlog die Syrische kinderen zo hard treft, gaat dagelijks door", zegt Geert Cappelaere, directeur Unicef Midden-Oosten en Noord-Afrika. Vandaag presenteerde hij in Den Haag de nieuwste cijfers.

25 reacties

  • Michael Dimers

    6 jaar geleden
    Ik geef ook gene cent maar mag het niet zeggen blijkbaar. Arabische Liga telt 23 landen !!! Dat zij eens zorgen voor hun eigen volk. Wij moeten die hier niet. D onveiligheid is nu al extreem toegenomen. Het respect bestaat niet bij die indringers en wij moeten maar blijven meer en meer belastingen betalen. Voor diegenen die ons haten en alles waar we voor staan gewoon openlijk aanvallen en afbreken.
  • el Ouali mohamed

    6 jaar geleden
    De grote olieshjeiks hebben angst om hun bronnen te verliezen , en helpen de Amerikanen en Europeanen om uit hun crisis te komen zo als in 2008 all gebeurd is , en kopen zoveel moegelijk wapens van hun om hun tronen te kunnen verdedigen indien het nodig zal zijn tegen die mensen waar jullie het nu over hebben ,dit is allemaal opgezet spel voor de brontjes te blijven houden en wij trappen er telkens weer in , het gaat hier over kinderen het kosten ook u kinderen zijn
  • Lucas De groot

    6 jaar geleden
    Gene cent geef ik.
  • Patrick Weyers

    6 jaar geleden
    Qatar en de andere islamitische oliestaten gaan zeker miljarden steun geven.
  • Mark Devos

    6 jaar geleden
    Geens zal da wel regelen ....