© Debbie Norek

© Debbie Norek

© Debbie Norek

© Debbie Norek

© Debbie Norek

© Debbie Norek

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

CAW Limburg opent vernieuwde filialen in Sint Truiden

In aanwezigheid van burgemeester Veerle Heeren opende CAW Limburg op vrijdag 24 november officieel haar vernieuwd pand in de Kazernestraat 34 in Sint-Truiden. Op deze locatie kunnen de Truienaren en de bewoners van de ruime omgeving voortaan terecht voor het Volwassenenonthaal en het ambulant begeleidingsaanbod van Integraal Welzijnswerk, Gezins-en Relationeel Welzijnswerk en Slachtofferhulp van CAW Limburg.

Debbie Norek

Vele organisaties, zoals bijvoorbeeld de PWA, hadden in het verleden hier hun uitvalsbasis. "Door het vernieuwen en betrekken van deze twee panden bestendigt CAW Limburg duidelijk haar aanwezigheid in Sint-Truiden en in uitbreiding in Zuid-Limburg", vertelt Alain Bielen, voorzitter van CAW Limburg. "Bij de renovatie van de twee panden werd de hulpverlening centraal geplaatst. Zo komen we tot kwaliteitsvolle hulpverlening in panden die zijn aangepast aan de noden van de tijd." Burgemeester Heeren vult aan: "Mede onder impuls van de stad Sint-Truiden kon CAW Limburg hier een volledige renovatie doorvoeren. Met deze ligging in het centrum en de nabijheid van de welzijnscampus, zal CAW Limburg samen met de vele andere organisaties het totale hulpverleningsaanbod van onze stad nog dichter bij de Truienaren kunnen brengen."

Ook in de Hamelstraat 27 werd een pand gerenoveerd waarin sinds februari de JAC-werking (JongerenAanbod CAW Limburg) is ondergebracht. "Jongeren tussen 12 en 25 jaar die met een vraag of een probleem zitten, kunnen hier binnenlopen. Vragen over studieproblemen, seksualiteit, drugs, alleenwonen en dergelijke zijn mogelijk. Maar ook is er mogelijkheid om het internet te gebruiken, een cv op te maken, werk te zoeken of te werken aan schooltaken", zegt Koen Albregts, coördinator van het JAC.

Naast een bezoek aan de Hamelstraat of de Kazernestraat, is CAW Limburg te bereiken via telefoon (011 21 20 20 –Volwassenenonthaal en 011 85 00 05 - JAC), mail (onthaal@cawlimburg.be - jaclimburg@cawlimburg.be) of chat (cawlimburg.be - jaclimburg.be).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer