© geert herman

Fietssnelweg van Gent naar Antwerpen bijna voltooid

Fietsen van Gent naar Antwerpen langs de spoorlijn tussen Dampoort en Zwijndrecht: het moet haalbaar zijn tegen eind 2018.

ghl

Burgemeesters Marc De Pauw en Yves Deswaene hebben tussen de Burgstraat in Destelbergen en de Pensionaatstraat in Lochristi 1,64 kilometer fietscomfort geopend. Het fietssnelwegtracé F4 tussen Gent en Antwerpen, een initiatief van de provincie Oost-Vlaanderen, nadert daarmee zijn voltooiing.

Wie de volle 46 kilometer langs spoorlijn L59 wil fietsen, mist nog twee stukjes van de puzzel: tussen Beveren en Zwijndrecht en tussen de Burgstraat in Destelbergen en de Alfons Braeckmanlaan in Sint-Amandsberg. Dat laatste wordt in 2018 ge­rea­liseerd. Aan de stations van Lokeren en Sint-Niklaas zijn ook nog optimaliseringswerken nodig.

Eind volgend jaar is de volledige route F4 Gent-Antwerpen in elk geval bewegwijzerd en berijdbaar, zij het met enkele omwegen.

Oost-Vlaanderen financiert de fietssnelweg voor 60%, de Vlaamse overheid past 40% bij, de gemeenten stelden de gronden beschikbaar. Na oplevering van het fietspad worden ze er eigenaar van. Het pas geopende traject tussen Destelbergen en Lochristi heeft 338.361 euro gekost.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER