Model 3 van Tesla
Volledig scherm
Model 3 van Tesla © EPA

Tesla jaagt er bijna een half miljoen euro per uur door. Aan dit tempo wenkt het bankroet in augustus volgend jaar

Tesla verraste recent nog met de lancering van een elektrische truck en sportwagen. Maar het is niet al goud wat blinkt voor de autofabrikant. Het bedrijf van Elon Musk rijdt letterlijk op het randje en blijft massaal veel geld verliezen. Aan dit tempo gaat Tesla in augustus volgend jaar failliet, zo berekenden analisten van Bloomberg en het Franse financiële dagblad Les Echos.

29 reacties

  • Romain Thyssens

    6 jaar geleden
    Dat grafiekje ziet er zeer gezond uit... Straks is het weer dik cashen !
  • Robert Bruyland

    6 jaar geleden
    Juist,elektrisch =toekomst, maar nu nog niet,kost nog teveel door artificiële prijshantering, gas is overal spontaan aanwezig,waterstof moet aangemaakt worden,aardgas komt overal voor, waar vergisting plaats vind, Indië is massaal overgestapt op aardgas met veel succes,van brommer tot autobus.
  • Christiaan Ghijselinck

    6 jaar geleden
    Electrisch rijden IS de toekomst , met of zonder Tesla. Ik rij een Kangoo ZE , en die is best betaalbaar aan 26.000 Euro incl; BTW . Diegenen die denken dat waterstof de toekomst is weten niet waarover ze hebben - zijn niet van die techniek op de hoogte - noch wat het kost , noch wat de gevaren betreft , tenzij zij de lobby sponseren
  • Erny Blauwblomme

    6 jaar geleden
    Electrische wagens rijden eigenlijk op kolen en kernenergie want 90 procent van onze stroom wordt in Frankrijk en Duitsland gekocht. resp. kernenergie en bruinkool.
  • Dirk Saenen

    6 jaar geleden
    adolf vannieuwlandt : musk gebakken lucht ? In die auto van gebakken lucht heb ik intussen meer dan 200.000 km. Intussen rijden er bijna 300.000 gebakken lucht auto's rond. En het ruimtelab ISS wordt bevoorraad door raketten van gebakken lucht. Geef mij nog maar wat van die gebakken lucht. Koop jij intussen maar bitcoin.