Verdachte (20) opgepakt voor ongeval met vluchtmisdrijf in Schaarbeek

Er is een verdachte opgepakt voor het ongeval met vluchtmisdrijf dat maandag plaatsvond in Schaarbeek. Dat meldt Bruzz op gezag van de Schaarbeekse burgemeester Bernard Clerfayt en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het gaat om een 20-jarige man.

Het parket laat hem voorleiden bij de onderzoeksrechter en vraagt dat hij onder aanhoudingsbevel zou geplaatst worden voor vluchtmisdrijf met verwondingen en opzettelijke slagen en verwondingen. Bij het ongeval raakte een 56-jarige vrouw zwaargewond, maar zij zou aan de beterhand zijn.

Het ongeval vond maandagnamiddag rond 17.00 uur plaats in de Jeruzalemstraat in Schaarbeek. Het slachtoffer stak er de straat over op het zebrapad toen ze werd aangereden door een wit voertuig. Dat voertuig ging er na het ongeval met hoge snelheid vandoor. De voetgangster werd zwaargewond en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar intussen gaat het beter met de gezondheid van het slachtoffer, aldus het parket.

“Er werden verschillende onderzoeksopdrachten uitgevoerd die op 29 november 2017 hebben geleid tot de arrestatie van de vermoedelijke bestuurder”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. “De man, M. K., geboren in 1997, werd ter beschikking gesteld van het parket. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd wegens vluchtmisdrijf met verwondingen en opzettelijke slagen en verwondingen en gevraagd dat de betrokkene onder aanhoudingsbevel zou worden geplaatst. De onderzoeksrechter zal hierover een beslissing nemen binnen de 48 uur nadat hij M. K. heeft verhoord.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER