ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Binnenkort weer gratis drinkwater?

André Gantman, N-VA'er en voorzitter van de Antwerpse drinkwatermaatschappij Water-Link, wil terug naar het gratis drinkwater. In Gazet Van Antwerpen stelt hij voor om twee liter drinkwater gratis te houden en de rest betalend te maken, om zo verspilling tegen te gaan. Vlaams parlementslid Rob Beenders (sp.a) is dat voorstel alvast genegen. "Ik ben tevreden dat N-VA eindelijk inziet dat de waterfactuur oneerlijk is", zegt hij. "Dit is vooralsnog geen partijstandpunt", reageert N-VA-parlementslid Andries Gryffroy.

30 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @hugo bernaerts, je zou wel eens gelijk kunnen hebben ,de NVA op verkiezing modus ,alles wat vroeger was ,voeren ze terug in,Turteltaks let op die verdwijnt ook,zou me zelfs niet wonderen dat de zorgverzekering terug naar 25 euro gaat ,ach nee die gaan ze naar 100 euro brengen om hun zogenaamde sociaal modus te betalen.
  • Cyriel Van den Eede

    6 jaar geleden
    Een mens moet volgens de dokters dagelijks 1 tot 1,5 l water drinken. Ten behoeve van de gezondheid zou het dan ook niet meer dan logisch zijn om deze hoeveelheid x met het aantal personen gratis te verlenen. Van mij mag het ook bier of wijn zijn. Daar zit ook water in. Gezondheid !
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Is het 2ltr/pers/dag? Zie ik toch niet staan hugo, enkel 2 liter op factuur En dan een waterzuiveringsapparaat bij de mensen thuis??? wat gaan ze dan op de waterzuivering nog doen? O, wacht die doeken we op maar we laten mensen er wel nog gewoon voor betalen buiten dat ze voor zo'n apparaat moeten gaan betalen Klein cadeautje om het volk stil te houden, en het dan dubbel terug pikken
  • Peter Simons

    6 jaar geleden
    In deze NVA regering is bij mij alles duurder geworden, er zal wel weer een verborgen agenda achter zitten ?
  • Resist You

    6 jaar geleden
    Basisrecht niet meer of minder !