Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Je zal scoren op het kerstdiner dankzij dit coquille-kaviaarhapje met champagnesabayon

Nee, wij kunnen niet wachten tot de kerstfeestjes er zijn. En ja, wij plannen dus al naarstig ons feestmenu. Jij ook? Dan heb je bij deze het droomhapje gevonden: een feestelijk huwelijk van coquille en kaviaar, afgewerkt met champagnesabayon (hoe meer champagne op kerstfeestjes, hoe beter!). Nu gewoon nog een maandje aftellen.

Wat heb je nodig?

4 coquilles
2 tl kaviaar
1 dl champagne
3 eidooiers
1 dl visbouillon (eventueel groentebouillon) (maak je met 1 dl water + 1/3 bouillonblokje)
1 el gehakte bieslook
boter
peper en zout

Zo maak je het:

1. Verwarm de champagne met de bouillon au bain marie en klop er de eierdooiers bij tot je een schuimige saus bekomt. Kruid met peper en zout. Kruid de coquilles met peper en zout en bak ze 2 minuten langs elke kant in wat hete boter.
2. Leg elke coquille op een amuselepeltje, druppel er de champagnesabayon over en schep er wat kaviaar op. Werk af met de bieslook.

Zin in meer feestelijke gerechten? Probeer dan zeker onze Hinderollade

Zo maak je het:
Beeld Lidl
De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel