Meerderheid Vlamingen wil geen dotaties voor Laurent en Astrid

Maar liefst 91,9 procent van de Vlamingen vindt dat de dotaties van prinses Astrid en prins Laurent beperkt of afgeschaft moeten worden als ze hun taken niet naar behoren vervullen. Dat blijkt uit een peiling van het VTM NIEUWS-magazine Royalty bij 1.000 Vlamingen.

De dotatie van de leden van de koninklijke familie is al jarenlang de inzet van politieke discussie. De Vlamingen staan duidelijk kritisch tegen het geld dat de leden van het koningshuis krijgen. 34% van Vlamingen vindt dat de dotatie voor koning Albert gewoon afgeschaft moet worden, 56% vindt dat weer dat die moet worden beperkt.

De uitspraken van ex-premier Di Rupo hebben daaraan geen goed gedaan. Di Rupo verklaarde dat koning Albert vindt dat hij te weinig krijgt. De koning krijgt sinds zijn pensionering 923.000 euro per jaar, maar hij wou eigenlijk ... krijgen.

Voor prinses Astrid en vooral prins Laurent zijn de Vlamingen nog strenger. 54% vindt dat de dotatie van prinses Astrid - goed voor 320.000 euro per jaar - afgeschaft moet worden. En 60 % vindt dat de dotatie van 307.000 euro van prins Laurent afgeschaft mag worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen