Turks president Erdogan. Hij zal het met minder EU-geld moeten doen volgend jaar, onder meer een gevolg van zijn repressief beleid.
Volledig scherm
Turks president Erdogan. Hij zal het met minder EU-geld moeten doen volgend jaar, onder meer een gevolg van zijn repressief beleid. © REUTERS

Zo wordt het EU-geld besteed: meer voor jeugd, minder voor Turkije

Meer geld voor onderzoek, milieu en jongeren, minder voor Turkije. Het Europees Parlement heeft na lange onderhandelingen met de lidstaten ingestemd met de EU-begroting voor 2018.

9 reacties

  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Enkel wereldvreemde dwaze sponsoren een moslimextremistische dictator als Erdogan. En dan zijn die eurocraten verbaast dat de Europese burgers niet achter hen staan.
  • August Leemans

    6 jaar geleden
    Steek dat geld in een beter Europese leger, we zullen het op langere termijn misschien nodig hebben.
  • Gungor Alper

    6 jaar geleden
    Turkije heeft al meer dan 25miljard opgemaakt voor de vluchtingen.... dat beetje steun van europa hebben ze niet nodig. Economisch worden ze groter en sterker. Europa en amerika doet er alles aan om dat tegen te houden... maar hun lukt hen gewoon niet.
  • Inde Marge

    6 jaar geleden
    Zouden we niet beter alle euros binnen in huis houden, en ze besteden aan samenwerkings-ontwikkeling i.p.v. ontwikkelings-samenwerking?
  • Manfred Wauters

    6 jaar geleden
    Elke Euro naar Erdogan is er 1 teveel.