"Het hele complex, wat ons inziens een Idumese tempel of paleis is geweest, was 40 op 50 meter groot", zei Michal Haber van de Israëlische oudheidkundige dienst.
Volledig scherm
"Het hele complex, wat ons inziens een Idumese tempel of paleis is geweest, was 40 op 50 meter groot", zei Michal Haber van de Israëlische oudheidkundige dienst. © AFP

Archeologen ontdekken 2200 jaar oud gebouwencomplex in Israël

Archeologen hebben op een militair oefenterrein in Israël de restanten van een 2200 jaar oud gebouw ontdekt. "Het hele complex, wat ons inziens een Idumese tempel of paleis is geweest, was 40 op 50 meter groot", zei Michal Haber van de Israëlische oudheidkundige dienst.

5 reacties

  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Kananieten en Filistijnen waren er in die regio lang voor de Joden. De Joden hebben het gebied veroverd dus afgenomen van de oorspronkelijke bewoners. Het beloofde land weet je wel.
  • Mark Devos

    6 jaar geleden
    ja ik weet het, ze hebben gebeld om het sanitair te gaan opknappen ..zonder factuur ..tsssssss ge moet maar durven ...
  • Geert vtm Seghers

    6 jaar geleden
    Beste Raf, graag je geschiedenisboeken nog even afstoffen. De joodse natie is te traceren tot minimaal 14e eeuw voor Christus. Ook in de 3e eeuw vC bij komst van Alexander en de Grieken waren joden overheersende bevolking. Idumeers waren enkel in dit kleine gebied gekend, net zoals vele andere kleinere bevolkingsgroepen in die regio zich verplaatsten.
  • pieter lemmens

    6 jaar geleden
    Elke geloofsgemeenschap die een stierencultus praktiseert kan voortaan Israël opeisen.
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    Dus deze site is een bewijs dat Jordanië rechtmatige claims op Israelisch land kan indienen want de Idumeërs waren er zo'n 2500 jaar geleden al, toen de Israelieten nog in Egypte zaten?