© vier

Karen Damen lost haar eerste single en kreeg hulp uit alle hoeken

Karen Damen (43) heeft de laatste rechte lijn naar haar programma ‘Karen maakt een Plaat’ ingezet. Haar eerste liedje van haar eerste soloalbum heet ‘Een Ander Spoor’ en is vanaf vandaag te beluisteren. Achter het project van Karen Damen schuilt een dosis Hooverphonic, Milk Inc. en ‘The Voice van Vlaanderen’.

Tom De Leur

Het liedje ‘Een Ander Spoor’ van Karen Damen is vanaf vandaag te downloaden via Spotify en iTunes. Dat dit nummer als eerste wordt gelost, is volgens Damen geen toeval: ‘Een Ander Spoor’ wijst op haar nieuwe leven na K3 en haar eerste soloplaat. Het volledige album ligt vanaf maart in de winkel en op 16 maart hoopt Damen ook een Lotto Arena te vullen. “De plaat wordt wie ik ben. Zoals iedereen dat vast wel zal beamen, kan dat zowel heel ingetogen en gevoelig zijn als eigenzinnig en energiek.”

Volgens Karen staat het iedereen vrij haar nieuwe geluid goed of slecht te vinden, maar “niemand zal kunnen beweren dat de plaat niet goed gemaakt is”. Damen omringde zich met professionals. Een van hen is haar eigen man, Antony Van der Wee. Hij fungeerde als drummer en coproducer.

En er zijn nog meer bekende namen in het team van Damen. Ook Raymond Geerts van Hoverphonic is gitarist en componist bij Damen. Zij schreef dan weer zelf de teksten, samen met Iris Van Straten, bekend van haar deelname aan ‘The Voice van Vlaanderen’ in 2012 en in een verder verleden als Sabrina in de VTM-reeks ‘De Familie Backeljau’. Aan de toetsen zat dan weer Peter Schreurs, toetsenist tijdens de liveshows van Milk Inc.

Opmerkelijk is dat de nieuwe single zo goed als klaar was toen het onder handen werd genomen door Tim Bran, een Britse producer die onder meer de elektropop van Londen Grammar begeleidde en zangeres Birdy, bekend van haar hitcover ‘Skinny Love’. “Dat hij helemaal wild was van het nummer, had ik zelfs in mijn stoutste dromen niet durven hopen. Hij begreep immers ook geen snars van de tekst”, zegt Damen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer