© rr

40 maanden cel voor kickboxer ‘Garfield’ wegens handel in cocaïne

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de bekende kickboxer Youssef B. (26), bijgenaamd ‘Garfield’, veroordeeld tot 40 maanden celstraf wegens handel in verdovende middelen.

vdaa

De 26-jarige Youssef B. stond volgens het Openbaar Ministerie aan het hoofd van een criminele vereniging die op grote schaal cocaïne verkocht in Antwerpen, Sint-Niklaas, Beveren en Turnhout. De vereniging telde volgens het parket een tiental leden die allen een eigen taak vervulden. Een lid zorgde voor de bevoorrading van de dealers, anderen zorgden voor het contact met klanten en nog een ander lid voorzag de bende van de huurwagens die werden gebruikt om drugs af te leveren bij de klanten.

De bende van Youssef B., die eerder al een veroordeling van twee jaar gevangenisstraf opliep, zou vooral actief zijn geweest in 2013 en 2014. De bende maakte gebruik van grote klantenbestanden van gekende gebruikers. Die gebruikers werden via sms bestookt met aanbiedingen voor dosissen cocaïne. De rechtbank legt “Garfield” daarom een bijkomend gevangenisstraf van 40 maanden op en een boete van 12.000 euro. De rechtbank verklaarde ook een bedrag van 30.233 euro van illegaal vermogen verbeurd. Tegen de 15 andere beklaagden legt de rechtbank straffen van 12 tot 30 maanden op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER