Syrische kinderen bij voertuigen van de Internationale Halve Maan tijdens een levering van humanitaire hulpt in al-Nashabia.
Volledig scherm
Syrische kinderen bij voertuigen van de Internationale Halve Maan tijdens een levering van humanitaire hulpt in al-Nashabia. © AFP

Volgend jaar recordbedrag van 19 miljard nodig voor humanitaire hulp

NoodhulpDe Verenigde Naties schatten dat volgend jaar het recordbedrag van 19 miljard euro nodig zal zijn voor humanitaire hulp. Wereldwijd zullen 136 miljoen mensen hulp en bescherming nodig hebben vanwege oorlogen, conflicten en natuurrampen. Het gaat om een stijging met 5 procent in vergelijking met 2017. 

21 reacties

  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    We betalen elk jaar miljarden aan humanitaire hulp door de migratie die we hebben toegelaten. Met dat geld hadden we 30x meer kunnen doen in de landen van herkomst en daar had de ganse bevolking mee van geprofiteerd.
  • Eric Berckmans

    6 jaar geleden
    Ze hebben geld voor oorlog, dan kunnen ze geld hebben om zichzelf te helpen ook .Munitie is veel duurder dan eten .
  • Marinus Morsink

    6 jaar geleden
    Zie maar hoe jullie het krijgen .
  • Eduardo Van hoyweghen

    6 jaar geleden
    Tegen 2050 verwacht men dat in Afrika de bevolking verviervoudigd zal zijn.Zou het niet beter zijn dat Unicef en andere NGO'S massaal inzetten op geboortebeperking?Als je geen eten hebt voor uw 6 kinderen dan is het misdadig om een zevende op de wereld te zetten.Daarbij komen dan nog die gewapende milities waar niemand vat op heeft.Dit los je niet op door wat geld in een enveloppe te steken.
  • JOZEF VAN RAEMDONCK

    6 jaar geleden
    Alle Belgen een extra taks betalen