Professor in de economie Robert Shiller: "Ik weet niet waar het gaat stoppen."
Volledig scherm
Professor in de economie Robert Shiller: "Ik weet niet waar het gaat stoppen." © EPA

Ook deze Nobelprijswinnaar gelooft niet in Bitcoin: "Beweging lijkt op beurscrash van 1929"

GeldWederom heeft een voorname econoom zich kritisch uitgelaten over de bitcoin. Yale-econoom en Nobelprijswinnaar Robert Shiller spreekt van een beweging die op termijn lijkt op de beurskrach van 1929. De ineenstorting van de financiële markten volgde destijds op een stevige opleving van de beurzen, maar leidde uiteindelijk tot de grote depressie van de jaren dertig.

4 reacties

  • jacques bridelance

    6 jaar geleden
    al degenen die hier hoog oplopen met de bitcoins en er zogezegd in portefeuille hebben......zullen net verkocht hebben voor de luchtbel barst........!!!
  • james vroman

    6 jaar geleden
    bank en kredietkaarten zijn ook virtueel ..
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Heel dat fictief gedoe maakt ook veel kapot,een waarde dat niets is alleen virtueel,zo snel mogelijk weg ,maar eerst gaan ze nog een paar vangen en dollars armer maken en dan bitcoin weg en dollars weg.
  • Marijke Boulet

    6 jaar geleden
    Volgens mij moet of beter nog moest dat juridische al vast gelegd zijn dat investeren in virtuele munten het risico bij devaluatie 100% bij de eigenaren ligt . Kan niet zijn dat wanneer een virtuele munt flopt dat er dan weer een juridisch getouwtrek komt en dat achteraf weer jan met de pet gaat moeten opdraaien voor de kosten .