Schulz lijkt nu toch met Merkel over een regering te gaan praten, ondanks verzet binnen zijn eigen partij SPD.
Volledig scherm
Schulz lijkt nu toch met Merkel over een regering te gaan praten, ondanks verzet binnen zijn eigen partij SPD. © REUTERS

Schultz ontkent dat hij coalitiegesprek gaat voeren met Angela Merkel

De leider van de Duitse sociaaldemocratische SPD, Martin Schulz, heeft tegengesproken dat al vaststaat dat zijn partij met de christendemocraten van Angela Merkel (CDU/CSU) in gesprek gaat over de vorming van een nieuwe regering. Schulz reageerde boos op meldingen in Duitse media dat hij op een bijeenkomst met onder anderen president Steinmeier en bondskanselier Merkel gisteren had toegezegd over een 'grote coalitie' te gaan praten.

11 reacties

  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Dat ze dat mens maar laten verzuipen ze heeft al genoeg schade aangericht in Duitsland maar ook in de rest van Europa.
  • Peter Hegge

    6 jaar geleden
    Als SPD in Hare Merkel haar val trapt zijn alle bevriende SPD partijen in heel de EU overbodig , oudbollig, toekomstloos geworden. Ik hoop dat ze haar wandelen sturen.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Een bende corrupte mensen !
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Toch is een GroKo de enige uitweg voor een soliede bondsregering. Duitsland is de motor van de EU, en moet daarom sterk zijn. Een minderheidsregering (met of zonder tolerantie van de SPD) is een uiterst labiele regering. Dus moet de SPD maar proberen, het onderste uit de kan te bekomen. Lukt het niet, dan komen nieuwe verkiezingen.
  • Daniël Gyssens

    6 jaar geleden
    Hopelijk stuurt hij Merkel wandelen.Dit is je reinste verkiezingsbedrog !