Minister Crevits stelt langverwachte onderwijshervorming jaar uit

© shutterstock

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) geeft gehoor aan de onderwijskoepels en stelt de onderwijshervorming een jaar uit. De langverwachte hervorming wordt pas doorgevoerd op 1 september 2019. “Zop krijgt het onderwijsveld een schakeljaar om de grootste onderwijshervorming in bijna 30 jaar tijd voor te bereiden en een kwaliteitsvolle opstart te garanderen”, luidt het.

mtm

“Vandaag is een cruciale horde genomen in de modernisering van het secundair onderwijs”, schrijft de Vlaamse minister op haar website. “De Vlaamse regering heeft nu de definitieve startdatum vastgelegd van de grootste onderwijshervorming in bijna 30 jaar.’

© BELGA

“Net voor de herfstvakantie werd ook een akkoord bereikt over het kader voor de nieuwe eindtermen, de minimumdoelen die bepalen wat onze jongeren juist moeten leren op school en over het nieuwe studie-aanbod”, vervolgt Crevits. “Daarmee worden zowel de inhoud als de vorm van het toekomstig secundair onderwijs vastgelegd en zijn vanuit de overheid de noodzakelijke voorwaarden vervuld om de modernisering definitief uit te rollen.”

Schakeljaar

Om een kwalitatieve opstart te garanderen heeft de Vlaamse regering beslist dat het schooljaar 2018-2019 een schakeljaar wordt voor de scholen om de modernisering voor te bereiden. “Op 1 september 2019 gaat de modernisering dan definitief van start. De stok kan nu doorgegeven worden aan het onderwijsveld, scholen en onderwijsverstrekkers, die de kansen van de voorliggende modernisering volop kunnen grijpen om het best mogelijke onderwijsproject uit te tekenen voor hun leerlingen.”

“Vandaag is een bijzonder belangrijke dag voor het Vlaamse onderwijs, voor het personeel en alle jongeren die in de toekomst naar het secundair onderwijs doorstromen. Vanaf vandaag kunnen scholen en onderwijsverstrekkers dan ook volop aan de slag om de kansen van de modernisering te grijpen en hun leerlingen het best mogelijke onderwijs te garanderen op maat van hun talenten, interesses en mogelijkheden. De onderwijsverstrekkers engageren zich dit mogelijk te maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen