© roger dreesen

Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze tips

Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje met vrienden of met het hele gezin dit weekend? Wij helpen je op weg met deze tips.

eco

1) Lichtjeswandeling langs kaarsjes en lichtshows

Dankzij de Landelijke Gilden kan u zaterdagavond genieten van de lichtjeswandeling Peer Opgelicht. Duizenden kaarsjes wijzen de weg. Onderweg zijn er speciale effecten zoals drijflantaarns op de Dommel en een lichtspektakel aan de kerk. Het uitgestippelde traject is zo’n 6,5 km lang, met onderweg ook een tussenstop met versnapering.

Zaterdag, van 19 tot 23 uur.

Vertrek: Parochiecentrum, Kloosterstaat 40.

Deelname 3 euro (incl consumptie).

peer.landelijkegilden.be

2) Erotica, Body & Beauty in de Grenslandhallen

De Erotica, Body & Beauty-beurs strijkt dit weekend neer in Hasselt. Het wordt opnieuw ondeugend, prikkelend, ontspannend en entertainend, aldus de organisatoren. Op het programma: erotische kunst, carwash, stripshows, burlesque, spectaculaire optredens en ook een pop-up swingersclub.

Zaterdag van 14 tot 1 uur, zondag van 13 tot 20 uur.

Gouverneur Verwilghensingel 70.

Ticket kassa: 20 euro.

www.ero-expo.com

3) Sfeervolle winterwandeling aan Halve Maan

Voor een uitstapje langs mysterieuze figuren, winterverhalen en vuurshows moet u zaterdagavond afzakken naar Provinciedomein Halve Maan, waar Putteke Winter op de agenda staat. U vindt er een magische sprookjessfeer terwijl u geniet van een gezellige winterwandeling op eigen tempo. Verder zijn er ook live-muziek, winterse versnaperingen en een spetterend vuurwerk op het strand als afsluiter. Een deel van het traject is niet geschikt voor kinderwagens.

Zaterdag, vertrek tussen 18 en 20.30 uur.

Omer Vanaudenhovenlaan 48.

Gratis deelname.

www.puttekewinter.be

4) Kerstgeschenken kopen op Oxfam Cadeaudagen

In december kan u op zo’n 100 locaties in Vlaanderen naar de zogenaamde Oxfam Cadeaudagen. U kan er eerlijke kerst- en andere cadeaus kopen, waardoor u meteen ook de producenten uit het Zuiden steunt. De Cadeaudagen vinden plaats in de Oxfamwereldwinkels zelf, of in grotere zalen in de buurt. Het aanbod is groot: van juwelen tot wijn, van pralines tot kalenders, van speelgoed over exotische voeding tot unieke voorwerpen. Dit weekend zijn er o.a. Cadeaudagen in Overpelt, Hasselt, Opglabbeek, Tessenderlo en Hamont-Achel.

Een volledig overzicht met de locaties en uren op www.oxfamwereldwinkels.be

5) Bezoek de langste beverdam van Vlaanderen

De Bosbeekvallei in Opglabbeek is al enkele tijd een uitverkoren plek voor bevers. De voorbije weken hebben ze een spectaculaire dam gebouwd van ruim 35 meter lang. Wie benieuwd is naar hun bouwwerk kan samen met Natuurpunt daar zondagnamiddag een kijkje gaan nemen. Ook gezinnen met kinderen kunnen mee op de wandeling om de sporen van de bevers te ontdekken tijdens deze Open-Dam-Dag. Belangrijke tip: vergeet uw laarzen niet, want anders krijgt u natte voeten.

Zondag, van 14 tot 16.30 uur.

Vertrek: loods Natuurpunt, Diepestraat.

agenda.hbvl.be

6) Start expo over Eisdende put 30 jaar later

ONDER EN BOVEN. Dat is de naam van een nieuwe expo die zaterdag opent over de ‘Eisdense put, 30 jaar later’. Op de tentoonstelling in het CC maakt u via foto’s en tekeningen van ondergronders, bovengronders en bedienden kennis met een stuk Eisdens industrieel erfgoed en geschiedenis. Als extra is er een fonkelnieuwe maquette te bekijken van de onder- en bovengrond van deze koolmijn. De tentoonstelling loopt nog tot 19 januari 2018.

Nog tot 19 januari 2018. Dagelijks open, m.u.v. zondagen.

Koninginnelaan 42.

Gratis toegang.

www.ccmaasmechelen.be

7) Gezondheidswandeling door de natuur

Een calorieënwandeling. Zo omschrijven de organisatoren de tocht waaraan u nu zondag kan deelnemen vanuit Bezoekerscentrum De Watersnip in Beringen. Concreet gaat het om een extra lange wandeling van zo’n 10 km door een winters landschap. Het resultaat: een extra gezondheidsboost en wat extra gebruikte calorieën.

Zondag, vertrek op 14 uur.

Grauwe Steenstraat 7/2.

Gratis deelname.

www.dewatersnip.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer