De ministerraad heeft vandaag de twee koninklijke besluiten van minister van Justitie Koen Geens en Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon goedgekeurd.
Volledig scherm
De ministerraad heeft vandaag de twee koninklijke besluiten van minister van Justitie Koen Geens en Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon goedgekeurd. © Photo News

Databank Syriëstrijders uitgebreid naar 'homegrown terrorists' en haatpredikers

BinnenlandDe dynamische databank voor 'foreign terrorist fighters' - ook wel de databank van Syriëstrijders genoemd - wordt uitgebreid naar 'homegrown terrorists' en krijgt ook een onderdeel met gegevens van haatpredikers. De ministerraad heeft vandaag twee koninklijke besluiten van de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken, Koen Geens (CD&V) en Jan Jambon (N-VA), goedgekeurd.

3 reacties

  • Marcus Antonius

    6 jaar geleden
    Mooie databank. Maar er wordt toch niets mee gedaan. Alleen als er iets gebeurt zegt men dat ze bekent waren als geradicaliseerd. Altijd vijgen na Pasen.
  • Roger Wellens

    6 jaar geleden
    Dat kost ons nogal een pak geld die gekken !
  • Eric Van Gestel

    6 jaar geleden
    Haatpredikers zijn per definitie een gevaar voor de samenleving , en zouden preventief psychiatrisch onderzocht , opgesloten en uitgezet moeten worden . Elke goede Huisvader zou dit doen . Enkel een gek blijft hopen op een sisser ...