photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Instructeurs VAB zien positief effect na hervorming theoretisch rijexamen

Zes maanden na de hervorming van het theoretisch rijexamen in Vlaanderen merken drie op de tien rijschoollesgevers van VAB een positief effect op de kennis van de verkeerscode bij nieuwe kandidaten. Geen van de instructeurs is negatiever geworden.

5 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Als er de helft minder slaagt zie je natuurlijk een positief effect. Dat wil niet zeggen dat ze het beter kennen. Alleen dat enkel de besten er door geraakt zijn.
  • Ahmed Zoupha

    6 jaar geleden
    Natuurlijk is dat voor hun positief, meer mensen moeten verplicht een cursus komen volgen voor het theoretisch examen en dat zijn inkomsten, meer zit daar niet achter.
  • MYRTHE PASS

    6 jaar geleden
    Persoonlijk denk ik dat de verlenging van de stageperiode van 3 maanden naar 9 maanden te lang is voor personen die op middelbare leeftijd hun rijbewijs halen. Het probleem van die stageperiode is, dat als men zonder begeleider mag rijden de verboden momenten na 22.00u. zwaar doorwegen en eigenlijk ook voor niets nodig zijn. Ik heb het hier niet over jongeren tot 35 jaar, die in de meerderheid zijn.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Een eerste vereiste is respect voor de verkeerscode, ze WILLEN toepassen en daar wringt dikwijls het schoentje: mentaliteit.Jongeren wéten het wel maar weigeren toe te passen,vooral de stoere macho's die denken de baas te zijn over de straat. Die rijden ook zonder rijbewijs, plegen vluchtmisdrijf en lappen de hele verkeerscode aan hun laars, daar helpt een strengere en langere rij-opleiding niet voor, straffen wel maar die krijgen ze niet!
  • Jean Schoups

    6 jaar geleden
    Het is niet omdat je beter de verkeerscode kent dat je beter je voertuig kan beheersen. De meeste ongevallen gebeuren omdat de bestuurder zijn voertuig niet onder controle kan houden en daar wordt heel weinig aandacht aan besteed in een rijschool!!!