Direct naar artikelinhoud
Loting WK 2018

Gastvrouw te sexy gekleed: Iraanse staatstelevisie censureert uitzending WK-loting

Maria Komandnaya.Beeld Photo News

Miljoenen voetbalfans in Iran konden vandaag slechts een gedeelte van de show zien waarin geloot werd voor het WK van volgend jaar in Rusland. De staatstelevisie was van oordeel dat het kleed van gastvrouw Maria Komandnaya, een Russische sportjournaliste, te sexy was om het met de kijkers te delen.

De IRIB-zender censureerde het eerste gedeelte van de show in de concertzaal van het Kremlin. Enkel de loting zelf werd uitgezonden.

Eerder deze week richtten Iraanse fans zich tot Komandnaya met de vraag om geen onthullende kleding te dragen, uit vrees door censuur de loting te moeten missen. IRIB heeft 'morele bewakers' in dienst die nakijken of de islamitische kledingvoorschriften nageleefd worden. Ze onderbreken programma's meteen wanneer ze geloven dat een vrouw ongepaste kleding draagt.

In een poging om klachten te voorkomen nodigde IRIB de voormalige Portugese ster Luis Figo uit voor een interview, waarna de supporters vernamen dat hun nationale ploeg op het WK in groep B zal spelen tegen Portugal, Spanje en Marokko.