Vluchtelingen baten foodtruck uit om loon van leerkracht te betalen

© mvn

Op het streetfoodfestival Taste A Lot zal volgende week een wel heel bijzondere foodtruck staan. De ‘1001 nacht foodtruck’ brengt eten gemaakt door vluchtelingen uit de kazerne van Sijsele. “We hopen dat de Belgen onze traditionele gerechten zullen lusten.”

DIETER DE MILDE

“Laatst kreeg ik van enkele jongeren op straat toegeroepen: terrorist, go home. Veel mensen hier begrijpen niet dat er van onze ‘thuis’ niets meer over is”, aan het woord is Fawzi Aboamra, Libiër te gast in het Sijseelse vluchtelingenkamp. “Daarom ben ik Werner en Marieke, ouders van leerlingen van de Steinerschool, zo dankbaar voor alle hulp die we van hen en de anderen kregen.”

De oudergroep vroeg zich op één van de algemene vergaderingen af of ze niets konden doen om de vluchtelingen een handje te helpen en beslisten tijdens de opendeurdag langs te gaan voor een kennismaking.

“Eerst nodigden we enkele gezinnen uit in de klas en daarna kwamen de all stars spelen op onze jaarlijkse geschenkenbeurs”, zegt Marieke Hoozeer. “We waren nog op zoek naar extra middelen om ervoor te zorgen dat meester Guus volgend jaar kan blijven lesgeven.” Die moest afvloeien omdat de school te weinig middelen heeft om zijn loon te betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen