Monica De Coninck (sp.a)
Volledig scherm
Monica De Coninck (sp.a) © BELGA

Sp.a wil abortus ook na 14 weken

Oppositiepartij sp.a roept op een centrum in ons land aan te duiden waar abortus in uitzonderlijke gevallen ook na veertien weken mogelijk is. Dat bericht De Morgen vandaag.

48 reacties

  • Ruben Cavens

    6 jaar geleden
    Ik weet ook dat een kind vanaf dag één 1 eigenlijk al levensvatbaar is. Maar het gaat hier niet om de kwestie van levensvatbaarheid, waar het daarentegen wél om gaat is dat 7 van de 15 Nederlandse abortusklinieken geslopen worden, en er wel een soort van vervanging moet zijn hiervoor.
  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Dit lieve kind zou beter eens uitleggen waar de miljoenen overheidsgeld via het Antwerpse OCMW gebleven zijn toen zij het daar voor het zeggen had. Binnen welke periode zijn die van de wereld verdwenen!
  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Abortus is een ultieme oplossing in sommige gevallen maar als je na 14 weken nog niet weet wat je gaat doen ga je dat bij een langere termijn ook niet weten, waarom moet de "progressieve" kant van de samenleving steeds maar de limieten opschuiven, straks mag het ook nog tot een periode waarbij het premature kind levensvatbaar is, abortus is geen manier van geboortebeperking, het is moord.
  • Caroline Bex

    6 jaar geleden
    Ik ben voor abortus, maar abortus plegen om niet-medische redenen na 12 weken moet verboden blijven!!! Zeker met de NIP-test zouden er baby'tjes geaborteerd kunnen worden omwille van het foutieve geslacht, niet oké...
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Abortus tot 22 weken? Als een foetus te vroeg geboren wordt op 22 weken, dan doen dokters al het mogelijke om het erdoor te halen. En dus is abortus op 22 weken geen abortus, maar moord (= geplande doodslag).
  1. In de val gelokt met een mailtje over Trump: zo konden Chinese hackers ook toegang krijgen tot Belgische computers
    PREMIUM
    5

    In de val gelokt met een mailtje over Trump: zo konden Chinese hackers ook toegang krijgen tot Belgische computers

    Het is de Amerikaanse overheid menens in de strijd tegen de Chinezen die ook de computer van enkele Belgische politici - onder wie commissievoorzitter Els Van Hoof - hackten. Wie met een gouden tip de Amerikanen naar 7 geïdentificeerde leden van hackerscollectief APT31 kan leiden, krijgt een beloning van liefst 10 miljoen dollar. Wat hebben die Chinese hackers dan allemaal op hun kerfstok? En hoe konden zij onze Belgische parlementairen in verlegenheid brengen?
  2. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.