Na twee dagen weer in de cel: vrijgelaten verdachte dreigt met moord op gezin na ongeval

© thv

Tobias D. (26), een van de vrijgelaten verdachten van de moord in Dadizele, zit alweer in de cel. Amper twee dagen nadat hij werd vrijgelaten, veroorzaakte hij een ongeval in Ledegem. Hij dreigde ermee een gezin te vermoorden als ze de politie zouden bellen.

GEOFFREY SABBE

Onbegrijpelijk dom. Dat is het minste wat je kan zeggen over wat Tobias D. (26) vorige woensdag uitspookte in Ledegem. De Dadizelenaar was maandag vrijgelaten, na twee weken in de cel voor zijn betrokkenheid in de moord op de Antwerpse fitnesser Elias Keegan (20). Maar plannen om het kalm te houden, had D. duidelijk niet.

Woensdag werd de 26-jarige Dadizelenaar om 18 uur thuis verwacht, maar zijn avondje liep uit de hand. Het was al 23.30 uur toen hij huiswaarts keerde. In de Stationsstraat, een lange smalle straat in het centrum van Ledegem, liep het helemaal mis. Op een recht stuk verloor D. de controle over zijn wagen, waarna hij met een ferme klap tegen een geparkeerde auto knalde. Getuigen die een kijkje kwamen nemen, zagen zijn zwaar beschadigde wagen een tiental meter verder in de straat staan.

Verontschuldigingen

“Hij stapte uit en bood eerst zijn verontschuldigingen aan aan de mensen wier auto hij langs achteren had aangereden”, zegt een passant die het tafereel gadesloeg. “Hij vroeg hen om het op te lossen zonder de politie erbij te halen. Hij legde uit dat hij dat wilde omdat hij betrokken was bij de moordzaak in Dadizele en net uit de gevangenis kwam.”

Maar dat zagen de slachtoffers, een gezin met vijf kinderen, logischerwijze niet zitten. Pas twee maanden geleden had al iemand hun wagen aangereden. De auto die nu was beschadigd, was de vervangwagen die ze van de garage hadden gekregen om de herstellingsperiode te overbruggen.

“Dat ze toch de politie zouden bellen, zinde hem niet”, zeggen andere getuigen. “We hoorden hoe hij doodsbedreigingen uitte aan het adres van de vrouw met wie hij sprak. Hij zei dat hij weer in de gevangenis zou vliegen, maar dat hij zou terugkeren om haar te vermoorden. Daarna ging hij weg.”

Op vrije voeten

De politie kon D. inrekenen. Volgens een bron dicht bij het onderzoek was hij onder invloed van drugs. Omdat hij zijn voorwaarden schond, zit hij sinds woensdag weer in de gevangenis. Zijn advocaat Michiel Hoet wenste gisteren geen commentaar te geven op het incident.

Tobias D. is in totaal amper twee dagen op vrije voeten geweest. Hij was de eerste Dadizeelse verdachte die werd opgepakt voor het fatale nekschot dat Elias Keegan op 15 augustus het leven kostte. Maar al snel bleek dat zijn rol beperkt was. Zijn twee medeverdachten hadden zijn huis in de Berkenlaan gebruikt om de drugsdeal met het slachtoffer en zijn twee Antwerpse fitnessvrienden af te sluiten. Tobias D. was bij de deal zelf niet aanwezig. “Ik ben heel blij dat ik weer vrij ben, want ik heb een alibi”, zei hij maandag kort na zijn vrijlating.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen