Bewoners klinken op vernieuwde steenweg, om dan te horen dat die opnieuw dicht gaat

© ddl

Het gemeentebestuur nodigde de bewoners van wijk Boekt uit om het glas te heffen op het einde van een jaar werken aan de Tervuursesteenweg. Maar nu blijkt dat diezelfde weg in het voorjaar opnieuw gedeeltelijk sluit.

Dieter De Beus

Ooit stond wijk Boekt in Steenokkerzeel garant voor rust en kalmte, maar sinds anderhalf jaar is daarvan niets meer te merken. Het gehuchtje dat aan de luchthaven grenst, dreigt een tweede Doel te worden indien Brussels Airport zijn uitbreidingsplannen doorvoert. Daarbovenop veroorzaakten grootschalige rioleringswerken aan de Tervuursesteenweg tussen Perk en Elewijt enorme hinder. Om even naar de dokter of bakker te gaan, moesten bewoners soms liefst zes kilometer omlopen of -fietsen.

Onteigeningen sleepten aan

Inmiddels zijn de vaak vervloekte werken voorbij en kunnen de bewoners opnieuw genieten van de rust. Maar niet voor lang, want als alles volgens plan verloopt, start AWV in het voorjaar van 2018 met de aanleg van veilige fietspaden langs de Tervuursesteenweg. Die werken zouden een jaar duren. Oppositiepartij SP.A begrijpt niet dat de heraanleg van de fietspaden niet gelijktijdig kon met de rioleringswerken. Ook schepen van Openbare Werken Wim Mombaerts (Klaver-N-VA) had het graag anders gezien. “Dat was inderdaad beter geweest”, zegt Mombaerts. “Maar om de fietspaden te kunnen aanleggen, moesten enkele onteigeningen gebeuren en die sleepten wat aan. Twee onteigeningen worden nu voor de vrederechter beslecht.”

Komt er deze maand een uitspraak, dan kan de heraanleg van de fietspaden in het voorjaar 2018 starten. “We begrijpen dat dit onaangenaam is voor de buurtbewoners, maar de heraanleg van dit fietspad tussen de dorpscentra van Elewijt en Perk is echt wel noodzakelijk. Het fietspad bestaat nu uit een stippellijn langs de kant van de steenweg. Levensgevaarlijk dus. Met de heraanleg wordt bovendien de ‘missing link’ weggewerkt om veilig te kunnen fietsen tussen Mechelen en Nossegem. Als alles vlot verloopt zullen deze werken zo'n 10 tot 12 maanden in beslag nemen. Maar de hinder zal ditmaal veel beperkter zijn. Zo blijft er steeds een rijvak open en komt er een omleiding van slechts enkele honderden meters langs de Kampenhoutsesteenweg en de Hoogstraat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen