"Hij zat bij zijn Thaise minnares, niet in de pingpongclub"

© *

Vier maanden nadat drogist Johan Verhaeghe uit Kampenhout een kogel door het hoofd kreeg, is zijn vriendin Nina V. aangehouden. De vrouw ontkent, maar ze faalde bij de leugendetectortest. Zoon Amaury begrijpt niet dat de speurders zijn moeder viseren. “Ik weet zeker dat mijn moeder onschuldig is”, zegt hij. De rest van de familie is opgelucht dat er eindelijk een doorbraak is in het onderzoek.

Cedric Lagast en Marc Klifman

Hij had geen enkele vijand. Hij was geliefd bij vrienden en familie. En toch werd hij op zijn oprit met één kogel geëxecuteerd door een onbekende schutter die hem stond op te wachten. Vier maanden lang bleef het een groot raadsel wie achter de moord op de Kampenhoutse drogist Johan Verhaeghe (66) zat. Maar sinds eind vorige week zit er plots vaart in het onderzoek.

Jeanine V., bijgenaamd Nina, de vriendin met wie hij al jarenlang samenwoonde, werd vrijdag aangehouden nadat ze een dag eerder de leugendetectortest onderging. Tijdens een drie uur durende ondervraging legde ze volgens het gerecht leugenachtige verklaringen af. De vrouw werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besloot om haar op te sluiten in de gevangenis op verdenking van moord.

Ook haar zoon Amaury (21) werd aan de test onderworpen. Maar hij werd niet in verdenking gesteld en mocht beschikken. De twintiger reageerde dit weekend vol onbegrip op de aanhouding van zijn moeder. “Mijn vader is vermoord, mijn moeder zit in de cel. Dit is een nachtmerrie”, zegt hij. “De aanhouding van mijn moeder is een wanhoops­poging van de speurders om een doorbraak te forceren.” Volgens Amaury focussen de onderzoekers onterecht op zijn moeder, terwijl ze de dader in het criminele milieu moeten zoeken. Zijn vader hield er volgens hem een dubbelleven op na. "Elke dinsdag zat mijn vader bij een Thaise minnares in plaats van in de pingpongclub."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen