Motorrijder (29) verongelukt op circuit in Namen

Jelle Linden (29) uit Hechtel is zaterdagnamiddag om het leven gekomen tijdens een motorrit op het circuit Jules Tacheny in Mettet in de provincie Namen. De motard die deelnam aan racesessie ging over de kop nadat hij moest remmen voor een motorrijder voor hem. Hij kwam ongelukkig ten val en overleed aan zijn zware verwondingen. Jelle Linden had hel wat jaren ervaring als motorrijder. Sinds een jaar reed hij ook op het circuit.

gvb/geho

“Hij was daar met twee kameraden, en een vader van een kameraad. In groepjes van een vijftien à twintig motards mochten ze in korte sessies rijden op het circuits”, vertelt zijn vader aangeslagen.

“Onze zoon was een motorrijder met heel wat jaren ervaring. Beroepshalve was hij technicien en de motor was zijn hobby. Sinds een jaar reed hij ook op het circuit, en hij had hiervoor ook een extra motor gekocht. Naast de omloop van Mettet had hij ook al op de circuits van Zolder en Francorchamps gereden.”

Remmanoeuvre

Het tragische ongeval gebeurde bij een remmanoeuvre. “Hij moest remmen voor de motorrijder voor hem, die vertraagde. Hierop is onze zoon over de kop gegaan en ongelukkig ten val gekomen. Hij overleed aan zijn zware verwondingen. Motorrijden was een grote hobby van Jelle.” Jelle die nog in het ouderlijk huis woonde, laat naast zijn ouders ook nog een broer en een zus achter. Ook op de sociale media wordt aangeslagen gereageerd op het plotse overlijden van de jongeman.

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Limburg van maandag 5 september

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen