Belgen in het buitenland - Barcelona, met invaller Vermaelen, laat punten liggen tegen Celta

door
Belga
Leestijd 1 min.

Barcelona heeft op de veertiende speeldag in de Spaanse Primera Division zeldzaam puntenverlies geleden in eigen huis. De leider bleef tegen Celta de Vigo steken op 2-2. Aspas (20.) bracht de bezoekers op voorsprong, maar de onvermijdelijke Messi (22.) tekende snel voor de gelijkmaker. Toen Suarez (62.) er na een knappe aanval 2-1 van maakte, leek Barça de klus te hebben geklaard. Maar dat was buiten Gomez (70.) gerekend, die Celta twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte zette. De thuisploeg drong nog aan, maar vond geen opening in de bezoekende verdediging. Thomas Vermaelen viel in de 72e minuut in voor de geblesseerde Umtiti.

Barcelona blijft de stand aanvoeren met 36 punten, maar eerste achtervolger Valencia (31 punten) kan wel inlopen als het zijn wedstrijd van zondag in Getafe wint. Atletico en Real Madrid volgen met 27 punten. Atletico ontvangt Real Sociedad, terwijl Real naar Athletic Bilbao trekt.

bron: Belga